Молитвы о детях. Тебе вручаю чадо мое

Молитва к Богу Отцу

Отче Святый, Предвечный Бо́же! Тебе молюся о чаде моем (имя), егоже дарова ми благость Твоя́. Ты дал еси ему бытие, оживотворил его душею безсмертною, оградил святым крещением, во еже жити ему сообразно с волею Твое́ю и наследовати Царствие Небе́сное.

Сохрани его во благодати Твое́й до конца жизни его. Содействуй ми Твое́ю благодатию, дабы аз воспитал его во славу имени Твоего и в пользу ближним, подаждь ми к сему потребные средства, терпение и силы.

Го́споди, просвещай его светом премудрости Твоея, да любит Тя всею душею своею и всем помышлением своим. Насади в сердце его страх и отвращение от всякаго беззакония, да будет непорочен в путех своих. Го́споди, украси душу его целомудрием, долготерпением и всякою честностию, да всяка клевета, ложь и лесть будет мерзостна ему. Окропи его росою благодати Твоея, да преуспевает в добродетели и святости и да возрастает в любви Твое́й и любви благочестивых человек. А́нгел Хранитель да пребывает с ним всегда и соблюдает юность его от помышлений суетных, от прелестей и соблазнов мира сего и от всяких наветов лукавого. Аще же когда и согрешит пред Тобой, не отврати лица Своего от него, но буди милостив ему, возбуди сокрушение в сердце его и по множеству щедрот Твои́х очисти согрешения его. Не лиши его и земных Твои́х благ, но посли ему вся нужная во времени во приобретение блаженныя вечности. Сохрани его от всякия напасти, беды и болезни и осеняй во все дни живота его.

Бо́же Благий, еще молюся Тебе: даждь ми веселие и радость о чаде моем и сподоби мя предстати на Страшнем судищи Твоем и с непостыдным дерзновением рещи: се аз и чадо мое, еже дал ми еси, Го́споди. Да купно с ним прославляя неизреченную милость Твою, превозношу пресвятое имя Твое, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, ныне и присно, и во веки веков. Ами́нь.

Показать оглавление

Комментариев: 0

Оставить комментарий