Молитвы о детях. Тебе вручаю чадо мое

Молитвы о путешествующих

Тропарь

Путь и истина сый, Христе, спутника ангела Твоего рабом Твоим ныне, якоже Товии иногда, посли, сохраняюща и невредимых, к славе Твое́й, от всякаго зла во всяком благополучии соблюдающа, молитвами Богородицы, Едине Человеколюбче.

Кондак

Луце и Клеопе во Еммаус спутешествовавый, Спасе, сшествуй и ныне рабом Твоим, путешествовати хотящим, от всякаго избавляя их злаго обстояния: вся бо Ты, яко Человеколюбец, можеши хотяй.

Молитва

Го́споди Иисусе Христе Бо́же наш, истинный и живый путю, состранствовати мнимому Твоему отцу Иосифу и Пречистей Ти Деве Матери во Египет изволивый, и Луце и Клеопе во Еммаус спутешествовавый! И ныне смиренно молим Тя, Владыко Пресвятый, и рабом Твоим сим Твое́ю благодатию спутешествуй. И якоже рабу Твоему Товии, ангела хранителя и наставника посли, сохраняюща и избавляюща их от всякаго злаго обстояния видимых и невидимых врагов, и ко исполнению заповедей Твои́х наставляюща, мирно же и благополучно и здраво препровождающа, и паки цело и безмятежно возвращающа; и даждь им все благое свое намерение ко благоугождению Твоему благополучно в славу Твою исполнити. Твое бо есть, еже миловати и спасати нас, и Тебе славу воссылаем со Безначальным Твоим Отцем и со Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Ду́хом, ныне и присно и во веки веков. Ами́нь.

Показать оглавление

Комментариев: 0

Оставить комментарий